Prosecco od ponad trzech pokoleń. Primo Franco, wnuk pierwotnego założyciela Nino, profesjonalnie iz miłością przeniósł tę posiadłość do XXI wieku, ustanawiając przykład dla innych producentów. Niewątpliwie jeden z czołowych producentów Prosecco, jakość tego człowieka można znaleźć w jego winie. Amerykański krytyk wina Robert Parker zdobył Rustico 89/100. Antonio Franco założył winnicę „Cantine Franco” w Valdobbiadene w 1919 r. Winnica ta jest dumna z tego, że jest jedną z najstarszych w Valdobbiadene, położoną w centrum miasta, niedaleko wsi i winnic. Primo Franco był jednym z pierwszych pionierów, którzy eksportowali Prosecco i wprowadzili na rynek międzynarodowy inne wino musujące niż szampan. Te wina to po prostu najlepsze Prosecco, jakie można znaleźć jako aperitif lub spróbować Rive di San Floriano do posiłku. Nino Franco, Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut (Veneto, Włochy) „Rustico” NV 90 punktów Michael Franz 1 października 2013 r. Całość uzupełnia 11 gramów na litr resztkowego cukru, co stawia go na słodszym końcu brutalnego spektrum Prosecco, ale waga będzie działać dobrze nawet dla tych, którzy preferują suche ognie. Delikatna nuta kwiatowa nadaje aromatyczny początek, a miękki, przyjemnie słodki środek podniebienia przyciąga uwagę świeżą kwasowością na finiszu. THE WININE ADVOCATE - Robert Parker - luty 2011 r.,