Całkowicie zamrożone winogrona Cabernet Sauvignion, w południowych parcelach winnic Kondoli, zbierane są na początku grudnia, gdy temperatura na zewnątrz spada do -9°C. Jako, że większość wody w owocach zamarza, ilość soku z winogron jest bardzo ograniczona przy jednoczesnej koncentracji cukru, kwasów i aromatów. Winogrona są zbierane do małych skrzynek wcześnie rano, ręcznie przesortowane w naszej winiarni i łagodnie tłoczone w prasie koszowej. Proces fermentacja trwa dwa miesiące w nierdzewnych stalowych kadziach w kontrolowanej temperaturze 16-18°C. Następnie wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C przez okres sześciu miesięcy. Nieznaczna filtracja i butelkowanie kończy proces. Wino dojrzewa w butelkach przez sześć miesięcy.
Region winiarski: KAKHETI
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina:Wino wyselekcjonowane, limitowane
Odmiany:CABERNET SAUVIGNON 100%
Pochodzenie winogron: Południowa parcela CABERNET SAUVIGNON w winnicy Kondoli.
Urodzaj 7-8 t/ha
Typ wina: Słodkie rocznikowe czerwone
Podczas dojrzewania nabywa aromaty miodu i dżemu
Produkowana ilość:4000 butelek o poj. 0,375 l
Alk. 10,0 %, Cukier resztkowy 180 - 240 g/l