Stworzona w XIX w. w Szkocji mieszanka English Breakfast zawdzięcza swoją popularność angielskiej królowej Wiktorii, którą ugoszczono gorącym naparem uznawanym za miejscową specjalność. Podczas jej wizyty w szkockim Balmoral Castle, królowa tak zachwyciła się niezwykłą kompozycją smakową, że zabrała ze sobą zapas suszu do Londynu, rozsławiając English Breakfast jako tradycyjną mieszankę śniadaniową.
Każda z 15 piramid English Breakfast jest pakowana oddzielnie w torebkę z trójwarstwowej folii aluminiowej w celu zagwarantowania najwyższej jakości i świeżości.
NOTY DEGUSTACYJNE
Po zaparzeniu daje ciemnobursztynowy napar o pełnym, nieco pikantnym, korzennym smaku i wyraźnie wyczuwalnym, długotrwałym posmaku słodu.
INSTRUKCJA PARZENIA
Zalej wrzątkiem 1 piramidę i pozostaw do zaparzenia na 3 do 5 minut.
SKŁAD
Czarna herbata.