Indyjski region Darjeeling słynie z czarnych herbat o niezwykłym charakterze. Mieszanka zielonkawych liści ze srebrzystymi tipsami (pąkami liściowymi) zwana jest powszechnie "szampanem wśród herbat". Miano to zawdzięcza niepowtarzalnym walorom naparu, którego kwietny aromat i unikalny, nieco wytrawny smak (efekt panujących na zboczach Himalajów warunków pogodowych, w których rosną tamtejsze plantacje) na długo zapada w pamięć.
Inkrustowana kryształkami Swarovskiego puszka z kolekcji Zodiac to doskonały pomysł na prezent dla niezależnego i nielubiącego konwenasów Wodnika, który z pewnością doceni niepowtarzalny smak doskonałej herbaty darjeeling.
NOTY DEGUSTACYJNE
Po zaparzeniu daje jasnobursztynowy napar o kwiatowym aromacie i orzeźwiająco cierpkim finiszu.
INSTRUKCJA PARZENIA
Zalej wrzątkiem 1 łyżeczkę suszu (2 g) i pozostaw do zaparzenia na 3 do 5 minut.
SKŁAD
Czarna herbata.