Limitowana edycja whisky single cask z jednej beczki z renomowanej destylarni The Glenlivet. W lutym 2016 roku rozlanych zostało jedynie 600 butelek whisky z beczki w której uprzednio leżakowało hiszpańskie sherry. Butelkowanie przeprowadzono z pełną mocą (bez dodawania wody) z zawartością alkoholu na poziomie 60,2%, a każda butelka została indywidualnie ponumerowana. Nazwa wypustu - Carn Dulack odnosi się do wzgórza po którego grzbiecie przemytnicy transportowali nielegalną whisky w celu dotarcia do większego rynku zbytu w miejscowości Perth. W zapachu bogata, owocowa z wyczuwalnym aromatem keksu, soczystych gruszek, lukrecji i nutami ostrego imbiru w tle. Usta są pełne słodyczy miodu, kremowej wanilii, kusząca szczyptą lukrecji i delikatnej melasy o posmaku toffi. Finisz długi, wytrawny z odrobiną korzennych przypraw. Piękne wydanie z drewnianą skrzynką wysuwaną z kartonowego eleganckiego opakowania. Wydanie kolekcjonerskie.