Single malt, dojrzewający przez 20 lat w beczkach po bourbonie i byłej Islay, na progu wież MoM. Zazwyczaj torfowy i pełen obietnic jest to naprawdę intrygujący spektakl warty wypróbowania.
Nos: ziemisty torf jest obecny od samego początku, z czystymi cytrusowymi nutami melona i cytryny pod spodem. Imponujący nos stanowią czekoladowe produkty trawienne, miód, czerwone jabłko i stary dąb.
Podniebienie: Pieprzowy torf rozwija się bardziej, nie susząc, ale podgrzewając i zmiękczając podniebienie, aby uzyskać mocną wanilię, która utrzymuje się wśród płomieni skórki pomarańczowej. Zmiażdżone letnie jagody i nuty szkockiego alfresku ze świeżej sosny zwyczajnej i gęstej łąkowej trawy łączą się z grobowcem.
Wykończenie: Lekkie, miodowe wykończenie, eleganckie torfy, które pozwalają przeniknąć potrzebną słodycz z delikatną obecnością gałązki rozmarynu.