Bardzo ekscytujące rzeczy tutaj, ludzie! Jest to pierwsza whisky single malt z destylarni Cotswolds (a także pierwsza whisky single malt destylowana na wsi w Cotswold!). Długo oczekiwane wydanie, które zostało wyprodukowane przy użyciu jęczmienia uprawianego w Cotswolds, destylowanego w miedzianych destylatach garnkowych Forsyths (Mary i Janis) i dojrzewających w połączeniu eks-bourbonu i czerwonych beczek z winem. Z niecierpliwością czekamy na tę whisky i wiemy, że wielu z was też było!
Nos: Pierwszą rzeczą, którą zauważasz, są pikantne nuty zbożowe, słód i owsianka, a potem owoce - skórka pomarańczy i cytryna. Trawiaste i kwiatowe smaki, a następnie marcepan. Smak: Piękna konsystencja, kremowa i okrągła, ze słodkimi owocami cytrusowymi i czarnym pieprzem. Wykończenie: dobra długość. Krem waniliowy i aromatyczna świeżość sprawią, że będziesz chciał kolejnego łyka.
|