Jameson Black Barrel to wynik wyjątkowej mieszanki whisky zbożowej i potrójnej destylowanej destylowanej whisky. Whisky dojrzewa w beczkach po sherry i podwójnie spalonych beczkach po bourbonie - technika uważana przez Master Coopers za „przywrócenie drewna do życia”. Dojrzewanie w spalonych burbonach (po angielsku „zwęglony”) koncentruje aromatyczne smaki dębu.
Jameson Black Barrel rozwija pikantne smaki, szczególnie wyraźne wanilia i orzechy włoskie. Tekstura jest bogata, słodowa i pełna suszonych owoców, moreli i nut pieprzu. Black Barrel ma charakterystyczną słodycz Jamesona Original, a jednocześnie jest przyprawiona przyprawami, orzechami, słodką wanilią i owocowymi nutami beczek Sherry. Niezwykle bogaty i luksusowy smak
Kolor: syrop klonowy.
Nos: kremowe nuty karmelu, toffi i krówki, z nutą pieprzu i żółtych owoców (morele, nektaryny, jabłka z sadu).
Smak: koncentrat drzewno-korzennych smaków, nuty wanilii i orzechów, na owocowej słodyczy beczek po sherry.
Final: bogaty, hojny, prawdziwy Jameson luksusu..