Nalewki pod marką Piwniczka Smaku zrodziły się z wieloletniej pasji do tradycyjnych trunków, które gościły na polskich stołach a zostały współcześnie zapomniane. Na rynku znajduje się dosyć szeroka oferta nalewek, jednak większość z nich jest produkowana na skalę przemysłową i ma niewiele wspólnego z tradycją i naturą. Nasze nalewki wyróżnia oryginalny i wyjątkowy smak oraz wyraźnie wyczuwalny aromat rodzimych owoców i ziół. Nie używamy jakichkolwiek skoncentrowanych syropów czy barwników. Nalewki powstają wyłącznie w procesie maceracji świeżych darów natury.Domowa nalewka nalewka z dojrzałych owoców derenia na bazie górskiej wody źródlanej Wielka Żywiecka. W procesie maceracji wysokiej jakości spirytusem o odpowiednio dobranym stężeniu procentowym dereń oddaje swoje bogactwo. Proces maceracji jest powolny i czasochłonny, ale dzięki temu nalewka nasyca się dużo ilością mikroelementów: żelaza, potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, manganu, beta-karotenu. Dzięki bogactwu tych minerałów owoce derenia wykorzystywane są przy zapobieganiu i leczeniu anemii. Owoce derenia są bogatym źródłem witaminy C, P i A oraz przeciwutleniaczy z grupy związków flawonowych. |