Czysta jak woda mineralna; czysty i lepki. Perfumy z miąższu pomarańczy są delikatnie kuszące i cierpkie ... po napowietrzeniu aromat staje się znacznie bardziej suchy jak skórki, co oznacza, że jest oleisty i skoncentrowany. Podniebienie jest intensywnie skórki pomarańczy, a jednocześnie bardziej słodkie niż słodko-gorzkie; środkowa część podniebienia jest głęboko pomarańczowa, rześka, rześka, słodka i wyjątkowo soczysta. Kończy idealnie idealnie cytrusowy / cierpki / ściągający, a następnie staje się zwinny i słodki. Nic lepszego. Obecna destylarnia Cointreau została założona w 1849 roku przez Adolphe i Edouarda-Jean Cointreau, którzy byli znanymi mistrzami cukiernictwa, kiedy zaczęli wytwarzać alkohole tylko z lokalnych owoców. Pierwszym likierem, który odniósł sukces w destylarni Cointreau, w rzeczywistości nie był słynny pomarańczowy spirytus, ale raczej likier wiśniowy (zwany guignolet). W 1875 r. Syn Edouarda-Jean Cointreau, Edouard, destylował spirytus ze słodkich i gorzkich skórek pomarańczy - główna nowość, ponieważ pomarańcze musiały być importowane z Hiszpanii i innych ciepłych, suchych klimatów. Edouard butelkował pomarańczowy likier w bursztynowej butelce, która dziś jest wizytówką Cointreau. Na przełomie XIX i XX wieku destylarnia Cointreau sprzedawała już prawie 800 sztuk, |